Gestoomde gamba’s met knoflook, witte peper en lente-uitjes

Gestoomde gamba’s met knoflook, witte peper en lente-uitjes

VisStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 8 grote gamba’s
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 korianderwortels, fijngehakt (toko)
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 3 eetlepels oestersaus
  • Witte peper uit de molen
  • 4 lente-uitjes

Supplies

  • Dichte stoomoven pan
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 30 tot 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Snijd de lente-uitjes in de lengte en maak er dunne reepjes van ongeveer drie centimeter van. Laat ze in ijswater krokant worden.

Stap 2:
Pel de gamba’s, maar laat de kop en de staart zitten. Verwijder het darmkanaal. Leg de gamba’s vervolgens in een dichte stoomovenpan.

Stap 3:
Meng de knoflook met de koriander en roer de oestersaus en de sojasaus erdoorheen.

Stap 4:
Lepel de saus zorgvuldig over de gamba’s en schuif ze in de stoomoven voor 8 minuten op 85 °C.

Stap 5:
Verwijder de kop van de gamba, steek ze aan een prikker en leg ze met z’n tweeën op een schaaltje. Leg er wat van de lente-uitjes op.