Gehaktballetjes in tomatensaus
Stap 1: Pluk en hak de peterselie.
Stap 2: Meng het gehakt met de ui en het ei.
Stap 3: Voeg de citroenrasp, komijn en piment toe samen met de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4:
Draai kleine mooie balletjes van het gehakt en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
Stap 1: Pel en snipper de sjalot, hak de knoflook en snijd de chilipeper zeer fijn.
Stap 2: Fruit de sjalot en knoflook aan in de olijfolie zonder te kleuren. Voeg de gesneden chilipeper toe en fruit mee.
Stap 3: Snijd de tomaten en paprika in grove stukken en voeg deze, samen met de bouillon, toe en laat het geheel zachtjes sudderen.
Stap 4: Laat de saus inkoken tot de juiste dikte en pureer alles in de blender.
Stap 5: Bak de gehaktballetjes aan in een scheutje olie zodat ze rondom bruin gekleurd zijn.
Stap 6: Leg ze nu in de saus en serveer direct.
Serveer dit gerecht met wat gegrild knoflookbrood.