Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

VleesKookplaatMakkelijk

Ingredients

  • ¼ bos bladpeterselie
  • 400 gram lamsgehakt
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 ei
  • citroenrasp
  • ½ tl komijn
  • ½ piment
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • stukje chilipeper
  • 500 gram rijpe tomaten
  • 1 puntpaprika
  • 50 ml groentebouillon

Supplies

  • Pan

Gehaktballetjes

Stap 1:
Pluk en hak de peterselie.

Stap 2:
Meng het gehakt met de ui en het ei.

Stap 3:
Voeg de citroenrasp, komijn en piment toe samen met de peterselie en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4:

Draai kleine mooie balletjes van het gehakt en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.

 

Tomatensaus

Stap 1:
Pel en snipper de sjalot, hak de knoflook en snijd de chilipeper zeer fijn.

Stap 2:
Fruit de sjalot en knoflook aan in de olijfolie zonder te kleuren. Voeg de gesneden chilipeper toe en fruit mee.

Stap 3:
Snijd de tomaten en paprika in grove stukken en voeg deze, samen met de bouillon, toe en laat het geheel zachtjes sudderen.

Stap 4:
Laat de saus inkoken tot de juiste dikte en pureer alles in de blender.

Stap 5:
Bak de gehaktballetjes aan in een scheutje olie zodat ze rondom bruin gekleurd zijn.

Stap 6:
Leg ze nu in de saus en serveer direct.

 

Tip

Serveer dit gerecht met wat gegrild knoflookbrood.