Brabants beste worstenbroodjes

Brabants beste worstenbroodjes
15 worstenbroodjes van ca. 65 gram
OvenMakkelijk

Ingredienten

  • 100 ml melk
  • 250 g bloem
  • 13 g gist
  • 5 g zout
  • 5 g basterdsuiker
  • 65 g boter
  • 380 g gehakt half-om-half
  • 1 ei
  • 40 g paneermeel
  • zout en peper

Benodigdheden

  • Deegbolletjes
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Bereidingswijze deeg

  1. Verwarm de melk naar een temperatuur van 20 °C.
  2. Doe alle ingrediënten over in de KitchenAid. Neem voor deze bereiding de deeghaken en draai rustig tot er een soepel deeg is ontstaan.
  3. Weeg stukjes van 30 gram af en bol ze direct op.
  4. Laat het deeg 30 minuten, op een licht bebloemde bakplaat onder een iets vochtige theedoek, rusten.

Bereidingswijze gehaktworstjes

  1. Meng alle ingrediënten en weeg porties van 30 gram af. Vorm hiervan worstjes.

Serveren

  1. Rol de bolletjes deeg uit tot ovalen plakken.
  2. Vouw de gehaktworstjes erin en vorm tot worstenbroodjes. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  3. Laat de broodjes nog 60 minuten op kamertemperatuur rijzen. Leg bovenop de broodjes een iets vochtige theedoek.
    Verwarm de oven voor op Hetelucht plus op 220 °C.
  1. Bak de worstenbroodjes op de bakplaat.

Stand                                     Hetelucht plus
Temperatuur                         
220 °C
Tijd                                        18 minuten

  1. Laat de worstjes iets afkoelen. Dit Brabantse wonder is zowel warm als koud een heerlijk gerecht.
Deel dit artikel: