Gamba’s met San Daniele ham

VisStoomovenGemiddeld

Ingredients

  • - Voor 12 tapas hapjes -
  • Voor de Ajo y perejil (pureetje):
  • 1 bosje peterselie, zonder de harde stelen
  • 4 tenen knoflook
  • 100 ml olijfolie, extra vergine
  • Voor de Gamba’s con jamon di San Daniele (gamba's met San Daniele ham):
  • 12 gamba’s
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zeezout

Supplies

  • Houten prikker
  • Stoomoven pan
  • Keukenmachine

Stap 1:
Meng de ingrediënten voor de Ajo y perejil in de keukenmachine tot een puree.

Stap 2:
Pel de gamba’s, laat kop en staart zitten en verwijder het darmkanaal.

Stap 3:
Stoom ze 2 minuten op 85 °C.

Stap 4:
Doe ze in een schaal met de olijfolie, vier eetlepels van de puree en een beetje zeezout.

Stap 5:
Rijg de gamba’s aan stokjes en rol de ham eromheen.

Stap 6:
Grill ze op de barbecue, in de oven of in een grillpan voor twee á 3 minuutjes.

Stap 7:
Besprenkel ze tijdens het grillen met citroensap.

Stap 8:
Verwijder – indien gewenst – de kop van de gamba’s.