Gado-gado salade met tempé
Stap 1: Stoom of blancheer de bloemkoolroosjes, sperziebonen en spitskool beetgaar in 4 minuten op 100 °C en spoel koud.
Stap 2: Stoom of kook de taugé 1 minuut op 100 °C en koel in ijskoud water.
Stap 3: Stoom of kook de eieren 8 minuten op 100 °C.
Stap 4: Maak de groenten licht aan met wat fijngesneden rode peper.
Stap 5: Doe de groenten in een schaal er halveer de gestoomde/gekookte eieren. Bestrooi met wat seroendeng.
Stap 6: Serveer met de pindasaus.
Stap 7: Maak af met de tempé, die kort gebakken moet worden in wat rijstolie met een marinade van ketjap en rode peper.
Serveer dit gerecht met zelfgemaakte pindasaus en Laat zien wat voor lekkers jij hebt gemaakt. Deel jouw gerecht op social media met #kokenmetMiele.
Wat heb je nodig:
2 el boemboe 150 ml water 150 gram gemalen geroosterde pinda’s 2 el ketjap manis zout
Bereidingswijze:
1. Doe het water bij de boemboe in de pan en breng tegen de kook. 2. Voeg de pinda’s toe en laat zachtjes koken en roer de saus steeds door. 3. Wanneer de olie uit de pinda’s komt voeg je de ketjap toe. 4. Breng de saus op smaak met zout.