Garlic fried rice

30 minutenRijstStoomovenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 300 gram sushirijst
  • 300 ml water
  • 50 gram boter
  • 4 tenen knoflook, fijn gesnipperd
  • 5 plakken pancetta, fijngesneden
  • 1 mais kolf, mais los gesneden
  • 5 stuks bospeen, fijngesneden
  • 2 stengels lente-ui, fijngesneden
  • 4 stengels bieslook, fijngesneden
  • 2 stuks eieren, geklutst
  • 1 el togarashi

Benodigdheden

  • Mes
  • Bakplaat
  • Snijplank

De bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Bereidingswijze

Stap 1:
Was de sushirijst grondig met koud water tot het water helder is. Laat de rijst goed uitlekken op een zeef.

Stap 2:
Doe de sushirijst in een dichte stoomovenpan en zet in de stoomoven.

Stomen                             100C
Tijdsduur                          10 minuten

Stap 3:
Laat na de bereidingstijd de rijst nog 10 minuten in de stoomoven staan met de deur dicht.

Stap 4:
Doe de wortel en de mais in een stoomovenpan met gaatjes. Zet in de stoomoven.

Stomen                             100C
Tijdsduur                          4 minuten

Stap 5:
Verwarm een wok of de braadslede op de kookplaat, laat de boter smelten.

Stap 6:
Voeg de spek toe en bak deze goudbruin, voeg nu de knoflook toe.

Stap 7:
Voeg de groenten en de rijst toe, bak gedurende 5 minuten.

Stap 8:
Schuif de rijst aan de kant, voeg het ei toe en bak tot roerei. Meng door de rijst.

Stap 9:
Breng de rijst op smaak peper, zout en sojasaus.

Stap 10:
Voeg de lente-ui en bieslook toe en serveer.

Stap 11:
Strooi wat togarashi over de rijst.