De bereidingstijd is ca. 30 minuten.
Bereidingswijze
Stap 1: Was de sushirijst grondig met koud water tot het water helder is. Laat de rijst goed uitlekken op een zeef.
Stap 2: Doe de sushirijst in een dichte stoomovenpan en zet in de stoomoven.
Stomen 100C Tijdsduur 10 minuten
Stap 3: Laat na de bereidingstijd de rijst nog 10 minuten in de stoomoven staan met de deur dicht.
Stap 4: Doe de wortel en de mais in een stoomovenpan met gaatjes. Zet in de stoomoven.
Stomen 100C Tijdsduur 4 minuten
Stap 5: Verwarm een wok of de braadslede op de kookplaat, laat de boter smelten.
Stap 6: Voeg de spek toe en bak deze goudbruin, voeg nu de knoflook toe.
Stap 7: Voeg de groenten en de rijst toe, bak gedurende 5 minuten.
Stap 8: Schuif de rijst aan de kant, voeg het ei toe en bak tot roerei. Meng door de rijst.
Stap 9: Breng de rijst op smaak peper, zout en sojasaus.
Stap 10: Voeg de lente-ui en bieslook toe en serveer.
Stap 11: Strooi wat togarashi over de rijst.