Fruittaart met Griekse yoghurt
Stap 1: Zeef de bloem boven een kom en voeg de suiker en het zout toe. Meng de in blokjes gesneden boter erdoor.
Stap 2: Voeg de eidooiers en het water toe en kneed er met een koele hand het deeg van. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat dit minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
Stap 3: Verwarm de oven voor op Hetelucht plus op 200 °C.
Stap 4: Rol het deeg uit tot een ronde deeglap van 28 cm doorsnede. Bekleed de bodem en de randen van de vorm met het deeg. Leg er een royaal vel bakpapier op en verdeel de bindbakvulling erover.
Stap 5: Bak de taartbodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de bindbakvulling en bak de bodem in nog eens 10-15 minuten goudbruin en gaar. Laat de bodem in de vorm afkoelen.
Stap 6: Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin. Roer de yoghurt los met de honing en voeg de geroosterde noten toe. Houd eventueel wat apart voor de garnering.
Stap 7: Neem de afgekoelde bodem uit de vorm en schep de yoghurt erin.
Stap 8: Maak het fruit schoon en snijd het eventueel in kleine stukjes. Leg het fruit op de taart en besprenkel de taart met honing.