Espresso-koekjes

Espresso-koekjes

30 minutenOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram zachte boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 à 2 eetlepels instant koffiepoeder voor espresso
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 ei
  • 50 gram gehakte hazelnoten, geroosterd
  • 150 gram gezeefde bloem
  • Mespuntje witte peper
  • 1 theelepel baking soda
  • 75 gram pure of melk Toblerone chocolade, fijngehakt

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • Keukenmachine
  • Bakpapier

Stap 1:
Doe de boter in een keukenmachine en klop totdat deze zacht en wit is geworden.

Stap 2:
Voeg de suiker, het zout, de espressopoeder, de witte peper en de vanillesuiker toe en blijf even door kloppen. Voeg het ei toe en klop totdat het helemaal opgenomen is.

Stap 3:
Voeg de chocolade en gehakte hazelnoten toe.

Stap 4:
Meng het meel met de baking soda en meng met bovengenoemd mengsel.

Stap 5:
Maak kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ze wel voldoende uit elkaar, omdat de bolletjes tijdens het bakken uitdijen.

Stap 6:
Zet ze 15 minuten op een koele plaats.

Stap 7:
Bak ze in een voorverwarmde oven 8 à 10 minuten op 180 °C.