Bruschetta/Crostini

Bruschetta/Crostini

15 minutenBroodOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 1 ciabatta brood
  • 1 teentje knoflook
  • 3 trostomaten
  • 3 takjes basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Kwast
  • Snijplank

Stap 1:
Snijd het ciabatta brood in plakken van 1 centimeter dik.

Stap 2:
Besprenkel of smeer met een kwastje het brood licht in met olijfolie.

Stap 3:
Rooster ze in de oven (voorverwarmd op Hetelucht plus 180 C.) in Ca. 10 minuten goudbruin en rasp er met het teentje look overheen.

Stap 4:
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadkern. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Stap 5:
Maak de tomaten aan met wat olijfolie en peper en zout.

Stap 6:
Als laatste (a la minute) de basilicum (gescheurd).

Stap 7:
Beleg de Ciabatta met het tomatenmengsel en serveer direct.
Laat er een druppel mooie Balsamico op vallen of rasp er wat Parmezaan overheen.