Bruschetta/Crostini
Ingredienten
- 1 ciabatta brood
- 1 teentje knoflook
- 3 trostomaten
- 3 takjes basilicum
- Olijfolie
- Peper en zout
Benodigdheden
- Kwast
- Snijplank
Stap 1:
Snijd het ciabatta brood in plakken van 1 centimeter dik.
Stap 2:
Besprenkel of smeer met een kwastje het brood licht in met olijfolie.
Stap 3:
Rooster ze in de oven (voorverwarmd op Hetelucht plus 180 C.) in Ca. 10 minuten goudbruin en rasp er met het teentje look overheen.
Stap 4:
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadkern. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Stap 5:
Maak de tomaten aan met wat olijfolie en peper en zout.
Stap 6:
Als laatste (a la minute) de basilicum (gescheurd).
Stap 7:
Beleg de Ciabatta met het tomatenmengsel en serveer direct.
Laat er een druppel mooie Balsamico op vallen of rasp er wat Parmezaan overheen.