Envelop van zeeduivel met gamba’s, geserveerde met aardappelmousseline en basilicumsaus

Envelop van zeeduivel met gamba’s, geserveerde met aardappelmousseline en basilicumsaus

45 minutenVisStoomovenGemiddeld

Ingredients

  • 4 zeeduivelfilets à 160 gram
  • 4 groenekoolbladeren
  • 6 gamba's, gepeld en fijngehakt
  • 8 bospenen, geschild, met het groene loof er aan
  • 1 theelepel kerrie
  • De bijgerechten:

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes

Stap 1:
Leg de koolbladeren in een stoomovenpan met gaatjes.

Functie: Stomen
100 °C, gedurende 1 minuut

Stap 2:
Dompel de bladeren direct onder in ijskoud water, zodat het kookproces stopt en dep ze droog.

Stap 3:
Meng de kerriepoeder door de gehakte gamba’s.

Stap 4:
Snijd de zeeduivelfilets aan de nekkant in als een pitabroodje en vul de filets met de gamba’s.

Stap 5:
Snijd de nerf uit de koolbladeren en rol de gevulde visfilets strak op in de bladeren.

Stap 6:
Leg de vispakketjes in een stoomovenpan met gaatjes en zet tot gebruik koel weg.

Stap 7:
Bereid nu eventueel de aardappelmouseline en de basilicumsaus.

Serveren:

Stap 1:
Leg de wortels in een stoomovenpan met gaatjes.

Functie: Stomen
100 °C, gedurende 6-8 minuten

Of in de drukstoomoven
120 °C, gedurende 3-4 minuten

Stap 2:
Neem de worteltjes uit de stoomoven.

Stap 3:
Schuif de stoomovenpan met de vispakketjes en de goed afgedekte aardappelmouseline erin.

Kookstand: 85 °C
Kooktijd: 15 – 20 minuten

Stap 4:
Schuif gedurende de laatste 5 minuten de worteltjes en de basilicumsaus erbij om mee te warmen.

U vindt de recepten van de aardappelmousseline en de basilicumsaus op de website.