Envelop van zeeduivel met gamba’s, geserveerde met aardappelmousseline en basilicumsaus
Ingredienten
- 4 zeeduivelfilets à 160 gram
- 4 groenekoolbladeren
- 6 gamba's, gepeld en fijngehakt
- 8 bospenen, geschild, met het groene loof er aan
- 1 theelepel kerrie
- De bijgerechten:
Benodigdheden
- Stoomovenpan met gaatjes
Stap 1:
Leg de koolbladeren in een stoomovenpan met gaatjes.
Functie: Stomen
100 °C, gedurende 1 minuut
Stap 2:
Dompel de bladeren direct onder in ijskoud water, zodat het kookproces stopt en dep ze droog.
Stap 3:
Meng de kerriepoeder door de gehakte gamba’s.
Stap 4:
Snijd de zeeduivelfilets aan de nekkant in als een pitabroodje en vul de filets met de gamba’s.
Stap 5:
Snijd de nerf uit de koolbladeren en rol de gevulde visfilets strak op in de bladeren.
Stap 6:
Leg de vispakketjes in een stoomovenpan met gaatjes en zet tot gebruik koel weg.
Stap 7:
Bereid nu eventueel de aardappelmouseline en de basilicumsaus.
Serveren:
Stap 1:
Leg de wortels in een stoomovenpan met gaatjes.
Functie: Stomen
100 °C, gedurende 6-8 minuten
Of in de drukstoomoven
120 °C, gedurende 3-4 minuten
Stap 2:
Neem de worteltjes uit de stoomoven.
Stap 3:
Schuif de stoomovenpan met de vispakketjes en de goed afgedekte aardappelmouseline erin.
Kookstand: 85 °C
Kooktijd: 15 – 20 minuten
Stap 4:
Schuif gedurende de laatste 5 minuten de worteltjes en de basilicumsaus erbij om mee te warmen.
U vindt de recepten van de aardappelmousseline en de basilicumsaus op de website.