Coq au vin
Stap 1: Stoom de kippendij 10 minuten voor op Stomen 85 °C.
Stap 2: Was de krieltjes, en schil de wortels en snijd ze in plakken van 1 cm. Snijd de bleekselderij in schuine stukken.
Stap 3: Gaar dit en de champignons voor op Stomen 100 °C totdat het beetgaar is.
Stap 4: Bak de kippendij aan in wat boter en leg vervolgens uit de pan. Voeg het spek en de zilveruitjes toe.
Stap 5: Als deze gekleurd zijn, schep ze dan uit de pan en voeg tijm, rozemarijn en laurier toe.
Stap 6: Blus af met de rode wijn en kippenfond en laat langzaam reduceren.
Stap 7: Voeg nu de kippendij, spek en zilverui weer toe en laat langzaam garen.
Stap 8: Voeg op het laatst de krieltjes en groenten weer toe.
Stap 9: Controleer op smaak.
Door op deze manier aan de slag te gaan met deze maaltijd, kunt u het gemakkelijk voorbereiden. Bovendien wordt door het stomen de smaak en kleur beter behouden.