Coq au vin

Coq au vin

VleesStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 4 kippendijen met vel (ontbeend)
  • 120 gram gerookte spek
  • 250 gram kleine kastanjechampignons
  • 4 stengels bleekselderij
  • 16 stuks zilveruitjes
  • 1 gele en 1 oranje winterpeen
  • 400 gram krieltjes in de schil
  • Tijm, rozemarijn en laurier
  • 3 dl rode wijn
  • 3 dl kippenfond
  • Boter om in te bakken

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Pan

Stap 1:
Stoom de kippendij 10 minuten voor op Stomen 85 °C.

Stap 2:
Was de krieltjes, en schil de wortels en snijd ze in plakken van 1 cm. Snijd de bleekselderij in schuine stukken.

Stap 3:
Gaar dit en de champignons voor op Stomen 100 °C totdat het beetgaar is.

Stap 4:
Bak de kippendij aan in wat boter en leg vervolgens uit de pan. Voeg het spek en de zilveruitjes toe.

Stap 5:
Als deze gekleurd zijn, schep ze dan uit de pan en voeg tijm, rozemarijn en laurier toe.

Stap 6:
Blus af met de rode wijn en kippenfond en laat langzaam reduceren.

Stap 7:
Voeg nu de kippendij, spek en zilverui weer toe en laat langzaam garen.

Stap 8:
Voeg op het laatst de krieltjes en groenten weer toe.

Stap 9:
Controleer op smaak.

Door op deze manier aan de slag te gaan met deze maaltijd, kunt u het gemakkelijk voorbereiden. Bovendien wordt door het stomen de smaak en kleur beter behouden.