Coq au vin
Ingredienten
- 4 kippendijen met vel (ontbeend)
- 120 gram gerookte spek
- 250 gram kleine kastanjechampignons
- 4 stengels bleekselderij
- 16 stuks zilveruitjes
- 1 gele en 1 oranje winterpeen
- 400 gram krieltjes in de schil
- Tijm, rozemarijn en laurier
- 3 dl rode wijn
- 3 dl kippenfond
- Boter om in te bakken
Benodigdheden
- Stoomovenpan met gaatjes
- Pan
Stap 1:
Stoom de kippendij 10 minuten voor op Stomen 85 °C.
Stap 2:
Was de krieltjes, en schil de wortels en snijd ze in plakken van 1 cm. Snijd de bleekselderij in schuine stukken.
Stap 3:
Gaar dit en de champignons voor op Stomen 100 °C totdat het beetgaar is.
Stap 4:
Bak de kippendij aan in wat boter en leg vervolgens uit de pan. Voeg het spek en de zilveruitjes toe.
Stap 5:
Als deze gekleurd zijn, schep ze dan uit de pan en voeg tijm, rozemarijn en laurier toe.
Stap 6:
Blus af met de rode wijn en kippenfond en laat langzaam reduceren.
Stap 7:
Voeg nu de kippendij, spek en zilverui weer toe en laat langzaam garen.
Stap 8:
Voeg op het laatst de krieltjes en groenten weer toe.
Stap 9:
Controleer op smaak.
Door op deze manier aan de slag te gaan met deze maaltijd, kunt u het gemakkelijk voorbereiden. Bovendien wordt door het stomen de smaak en kleur beter behouden.