Clubsandwich van gegrilde parelhoen, scampi en yoghurtdressing

Clubsandwich van gegrilde parelhoen, scampi en yoghurtdressing

20-25BroodStoomovenGemiddeld

Ingredienten

  • 2 parelhoenfilets of scharrelkipfilets
  • 8 zoutwaterscampi (maat 16-20)
  • 6 sneetjes bruinbrood (diagonaal gehalveerd)
  • 50 gram rucola
  • 75 gram geschaafde Parmezaanse kaas
  • Een halve rode paprika, in blokjes
  • 1 theelepel dragon, gehakt
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 knoflookteen, gehakt
  • Olijfolie
  • Peper en zeezout
  • 6 bamboespiesjes van ca 15 cm
  • 1 aubergine, gewassen en in kwarten gesneden
  • 30 gram ontpitte groene olijven, fijngehakt
  • 1 knoflookteen, gehakt
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • Een halve eetlepel mayonaise

Benodigdheden

  • Grillpan
  • Rooster
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Stoomoven
  • Keukenmachine
  • Snijplank

Sandwich:

Stap 1:
Verwarm een grillpan voor. Leg de parelhoen of kipfilet plat op de snijplank, leg uw hand er plat op en snijd er in de lengterichting 2 dunne plakken van.

Stap 2:
Grill een ruitmotief op de plakken en leg ze vervolgens in een stoomovenpan met gaatjes.

Functie: Stomen
Temperatuur: 85 ºC
Duur: 5 minuten

Stap 3:
Leg de paprikablokjes in een stoomovenpan met gaatjes.

Functie: Stomen
Temperatuur: 100 ºC
Duur: 1 minuut

Stap 4:
Laat de blokjes afkoelen met meng ze met een beetje olijfolie, dragon, peper en zout.

Stap 5:
Leg de halve sneetjes brood op het ovenrooster en schuif het rooster in het midden van de voorverwarmde oven.

Functie: Hetelucht Plus
Temperatuur: 200 ºC
Duur: 6 minuten

Tapenade:

Stap 1:
Voor de auberginetapenade legt u de auberginestukken in een stoomovenpan met gaatjes.

Functie: Stomen
Temperatuur: 100 ºC
Duur: 2 minuten

Stap 2:
Laat de auberginestukken afkoelen en schraap het vruchtvlees met een lepel van de schil. Meng het met de knoflook en de olijven in de keukenmachine en breng op smaak met peper, zout, citroensap en eventueel olie.

Yoghurtdressing:

Stap 1:
Meng de yoghurt, mayonaise en de kreeftenfond op de hand en roer er een gladde dressing van. Voeg peterselie en sjalot toe en breng verder op smaak met peper en zout.

Stap 2:
Leg de scampi in een laagje olie met knoflook in een dichte stoomovenpan.

Functie: Stomen
Temperatuur: 95 ºC
Duur: 8 minuten

 

Serveren:

Stap 1:
Bestrijk de sneetjes toast met de tapenade en bouw de sandwich als volgt op: Toast, plakje parelhoen, uienringen, toast, rucola, 2 scampi, Parmezaanse kaas, paprika en eindig met een sneetje toast. Steek er een bamboespies van boven naar onder doorheen.

Stap 2:
Garneer het bord met de yoghurtdressing en wat paprikablokjes.