Chocoladecakejes
Stap 1: Smelt de chocoladestukjes in de stoomoven – 6 minuten op 95 °C – of smelt ze au bain-marie.
Stap 2: Roer ondertussen de suiker, vanillemerg, olie en eieren los, totdat de suiker is opgelost.
Stap 3: Voeg het bakmeel en de gesmolten chocolade toe en spatel alle ingrediënten goed door elkaar.
Stap 4: Vet de vormpjes in met olie en bekleed met huishoudfolie.
Stap 5: Vul ze met het beslag en plaats ze in de stoomoven.
Stap 6: Stoom ze 25 minuten op 100 °C.
Stap 7: Laat de cakejes afkoelen in de vormpjes. U kunt ze eenvoudig uit de vormpjes halen door aan het folie te trekken.
Lekker met lobbig geslagen room en verse aardbeien of frambozen of een crème van mascarpone en lime curd.
Boter is een veelgebruikt ingrediënt bij het maken van cakejes, maar dit kan ook vervangen worden door olie. Het gebruik van olie is, dankzij de onverzadigde vetzuren, gezonder dan boter én doet niet af aan de smaak! Wij kozen voor neutrale olie, maar olijfolie is ook mogelijk.