Chili con carne

Chili con carne

GroenteStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 250 gram rijst
  • 400 ml water
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ¼ tl chilipoeder of wat chilivlokken
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 puntpaprika, in grove ringen
  • 400 gram tomaten, in blokjes
  • 350 gram kidneybonen, uitgelekt

Supplies

  • Stoomoven
  • Dichte stoomoven pan

Stap 1:
Doe het gehakt in een dichte stoomovenpan en plaats in de stoomoven. Doe gelijk de rijst en het water in een dichte stoomovenpan en stel in op 100 °C voor 10 minuten.

Stap 2:
Doe intussen alvast de overige ingrediënten in een dichte stoomovenpan en plaats deze na 10 minuten erbij. Stel weer in op 100 °C voor 10 minuten.

Stap 3:
Meng nu het gehakt en de groenten met elkaar en breng op smaak. Voeg de kidneybonen toe en verwarm nog even.

Stap 4:
Serveer met de rijst en wat nachos.

Door dit in de stoomoven te bereiden, wordt er geen vetstof gebruikt en blijft de smaak behouden. Geen stoomoven? Dit gerecht kan ook op de kookplaat bereid worden. Rul eerst het gehakt en voeg vervolgens de groenten toe. Laat dit 15 minuten smoren. Voeg als laatste de bonen toe.