Chicken lollipops

VleesBBQGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 8 stuks drumstick
  • Zout
  • 100 ml teriyaki saus
  • 50 ml mirin
  • 2 Bosui gesneden
  • 30 g Gefrituurde uitjes

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Vacumeerzak

Stap 1:
Meng de teriyaki saus met de mirin.

Stap 2:
Snijd de kipdrumstick aan de bovenkant bij het bot in en schuif het vlees terug en haal het bovenste gedeelte eraf.

Stap 3:
Doe de kip samen met de teriyaki saus in een vacuümzak en vacumeer.

Vacumeerlade stand 3

Stap 4:
Schuif de kip in de stoomoven en stel deze in

Stomen              75⁰C
Bereidingstijd    40 minuten

Stap 5:
Haal de kip uit de zak en bewaar de marinade.

Stap 6:
Verhit de BBQ naar 180 °C

Stap 7:
Rooster de chicken lollipops.

BBQ                     175⁰C
Bereidingstijd     10 minuten

Stap 8:
Dompel de lollipops in de teriyaki saus en zet nog voor 5 minuten terug.

Stap 9:
Dompel de lollipops nogmaals.

Stap 10:
Meng de ingrediënten voor de crunch door elkaar en dip hierin de onderkant van de lollipops.