Broodpudding met witte chocolade en boerenjongens saus

45 minutenCake/taartOvenMakkelijk
Dit recept is voor 1 muffinvorm à 12 stuks

Ingredients

Broodpudding
  • 1/2 gebakken stokbrood van de vorige dag
  • 25 gram gesmolten roomboter
  • 75 gram gesmolten witte chocolade
  • 50 gram suiker
  • 225 ml warme melk
  • 20 gram kokosrasp
  • 1 ei
Boerenjongens saus
  • 50 gram boter
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 eidooier
  • 25 ml boerenjongens vocht
  • 2 el boerenjongens
  • Rasp van 1/2 citroen
Bereidingswijze
Broodpudding

Stap 1
Verwarm de oven voor.
Hetelucht  plus  180 °C

Stap 2
Scheur het stokbrood in stukken.

Stap 3
Meng de boter, suiker, melk, witte chocolade, kokos en ei goed door tot een gladde massa.

Stap 4
Meng de stukken stokbrood goed door de witte chocolademassa en laat even intrekken.

Stap 5
Vet een muffinvorm in.

Stap 6
Vul de muffinvorm met de stokbroodmassa en zet in de oven.
Hetelucht Plus                      180ºC
Bereidingstijd                       30 minuten

Boerenjongenssaus

Stap 1
Breng de boter met suiker aan de kook.

Stap 2
Meng de eidooiers met het vocht van de boerenjongens.

Stap 3
Giet het eidooiermengsel bij de warme boter en roer dit stevig door zodat de saus gaat binden. Pas op dat dit niet meer gaat koken.

Stap 4
Voeg als laatste de boerenjongens en de citroenrasp toe.

Serveren

Stap 1
Verwarm de broodpudding eventueel in de oven en serveer samen met de boerenjongenssaus.