Broodjes met bacon, ei en Emmentaler

Broodjes met bacon, ei en Emmentaler

EiOvenMakkelijk

Ingredients

  • 4 ronde afbakbroodjes
  • 4 eieren (M)
  • 4 plakken bacon
  • 50 gram Emmentaler, geraspt
  • 4 takjes tijm
  • Peper

Supplies

  • Bakplaat
  • Aluminiumfolie

Stap 1:
Snijd de bovenkant van het broodje en hol de broodjes uit.

Stap 2:
Leg een plak mooie bacon in het broodje.

Stap 3;
Strooi wat van de geraspte Emmentaler op de bodem.

Stap 4:
Breek in ieder broodje een ei en laat de dooier heel.

Stap 5:
Strooi hierover wat peper en verse tijm en als laatste de Emmentaler.

Stap 6:
Verwarm de oven voor op 180 °C Hetelucht Plus.

Stap 7:
Plaats de broodjes op een bakplaat (of een bakplaat met gaatjes) en bak de broodjes in ongeveer 10 minuten af.

Stap  8:
Controleer nu het ei. Als het ei nog niet ver genoeg gestold is, dek het dan af met aluminium folie en laat het op 120 °C verder garen.

 

Tips

  • Serveer met wat spinaziesalade.
  • Het lekkerst is het als de dooier nog licht lopend is.