Bretonse mosselen

25 minutenVisOvenMakkelijk
Dit recept is voor 2 personen

Ingredients

  • 1 ui
  • ½ bos peterselie, blaadjes en stelen apart
  • 4 tenen knoflook
  • 100 gram magere spekblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 ml witte wijn
  • 2 kg mosselen
  • 200 ml crème fraîche
  • Zout
  • Peper uit de molen
  • 2 eetlepels gehakte peterselie voor het serveren

Supplies

  • Stoomoven pan
  • Stoomoven pan zonder gaatjes

De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.

 

Stap 1:
Snijd ui, peterseliestengels en knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan en zet ui, stengels en knoflook met het spek aan.

Stap 2:
Neem de helft van het uimengsel uit de pan en zet het apart tot verder gebruik.

Stap 3:
Doe wijn en gehakt peterselieblad met de helft van het uimengsel in een grote dichte stoomovenpan en voeg de schoongemaakte mosselen toe. Schuif de mosselen in de stoomovenoven of combi-stoomoven en schud ze op zodat groente en kruiden goed verdeeld zijn.

Stomen/koken universeel          100 °C     
Tijdsduur                                     10-15 minuten

Stap 4:
Neem de gare mosselen uit de stoomovenpan en doe ze in een voorverwarmde schaal.

Stap 5:
Zeef het kookvocht en voeg 300 ml toe aan het achtergehouden uimengsel. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Stap 6:
Schenk de saus over de mosselen en bestrooi ze met de gehakte peterselie.