De bereidingstijd is ca. 60 tot 70 minuten.
Stap 1: Snijd ui, peterseliestengels en knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan en zet ui, stengels en knoflook met het spek aan.
Stap 2: Neem de helft van het uimengsel uit de pan en zet het apart tot verder gebruik.
Stap 3: Doe wijn en gehakt peterselieblad met de helft van het uimengsel in een grote dichte stoomovenpan en voeg de schoongemaakte mosselen toe. Schuif de mosselen in de stoomovenoven of combi-stoomoven en schud ze op zodat groente en kruiden goed verdeeld zijn.
Stomen/koken universeel 100 °C Tijdsduur 10-15 minuten
Stap 4: Neem de gare mosselen uit de stoomovenpan en doe ze in een voorverwarmde schaal.
Stap 5: Zeef het kookvocht en voeg 300 ml toe aan het achtergehouden uimengsel. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6: Schenk de saus over de mosselen en bestrooi ze met de gehakte peterselie.