Kerstkransjes
Ingredienten
- 200 gram boter
- 140 gram witte basterdsuiker
- 10 gram melk
- 4 gram zout
- 4 gram bakpoeder baking soda
- 1 eetlepel limoenrasp
- 300 gram zeeuwse bloem, gezeefd
- 1 ei, losgeklopt met een eetlepel water
- Amandelschaafsel of amandelstiften
- 100 gram kristalsuiker
- Extra benodigdheden:
- 1 uitsteekvorm rond Ø 4 cm
Benodigdheden
- Uitsteekvorm
- Deelroller
- Kom
Stap 1:
Meng de boter met de basterdsuiker, de melk en het zout.
Stap 2:
Roer de limoenrasp erdoorheen. Kneed vervolgens de Zeeuwse bloem en het bakpoeder erdoor.
Stap 3:
Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 4:
Bestuif een werkblad lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dikte. Hoe dunner, hoe lekkerder.
Stap 5:
Bestrooi met het amandelschaafsel of de amandelstiften. Rol ze daarna een beetje vast met een deegroller.
Stap 6:
Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en steek de kransjes uit met de grootste uitsteekvorm. Voor het rondje in het midden van het koekje gebruikt u de kleine.
Stap 7:
Bestrooi met suiker of dip ze in de suiker.
Stap 8:
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat (of leg het bakpapier op een rooster, dan worden de koekjes krokanter).
Stap 9:
Bak ze in een voorverwarmde oven: Boven-Onderwarmte, 160 °C, ongeveer 20 minuten.