Ingredienten
- 1 ui
- ½ bos peterselie, blaadjes en stelen apart
- 4 tenen knoflook
- 100 gram magere spekblokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 ml witte wijn
- 2 kg mosselen
- 200 ml crème fraîche
- Zout
- Peper uit de molen
- 2 eetlepels gehakte peterselie voor het serveren
Benodigdheden
- Stoomovenpan
- Stoomovenpan zonder gaatjes
Stap 1:
Snijd ui, peterseliestengels en knoflook fijn. Verhit de olie in een grote pan en zet ui, stengels en knoflook met het spek aan.
Stap 2:
Neem de helft van het uimengsel uit de pan en zet het apart tot verder gebruik.
Stap 3:
Doe wijn en gehakt peterselieblad met de helft van het uimengsel in een grote dichte stoomovenpan en voeg de schoongemaakte mosselen toe. Schuif de mosselen in de stoomovenoven of combi-stoomoven en schud ze op zodat groente en kruiden goed verdeeld zijn.
Stand: Stomen/koken universeel
100 °C 10-15 minuten
Stap 4:
Neem de gare mosselen uit de stoomovenpan en doe ze in een voorverwarmde schaal.
Stap 5:
Zeef het kookvocht en voeg 300 ml toe aan het achtergehouden uimengsel. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6:
Schenk de saus over de mosselen en bestrooi ze met de gehakte peterselie.