Brabant’s beste worstenbroodjes

60-70VleesOvenGemiddeld
Dit recept is voor ongeveer 15 worstenbroodjes à 65 gram

Ingredients

Deeg
  • 100 ml melk
  • 250 gram bloem
  • 13 gram gist
  • 5 gram zout
  • 5 gram basterdsuiker
  • 65 gram boter
Gehaktworstjes
  • 380 gram gehakt half-om-half
  • 1 ei
  • 40 gram paneermeel
  • zout en peper

Supplies

  • Deegbolletjes
  • Weegschaal
  • Kom
  • Bakplaat
Bereidingswijze
Deeg

Stap 1
Verwarm de melk naar een temperatuur van 20 °C.

Stap 2
Doe alle ingrediënten over in een mengmachine. Neem voor deze bereiding de deeghaak en draai er rustig een soepel deeg van.

Stap 3
Weeg stukjes van 30 gram af en bol ze direct op (bolletjes van maken).

Stap 4
Laat het deeg 30 minuten, op een licht bebloemde bakplaat onder een iets vochtige theedoek, rusten.

 

Bereidingswijze
Worstjes

Stap 1
Meng alle ingrediënten en weeg porties van 30 gram af. Vorm hiervan worstjes.

 

Serveren

Stap 1
Rol de bolletjes deeg uit tot ovalen plakken.

Stap 2
Vouw de gehaktworstjes erin en vorm tot worstenbroodjes. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Stap 3
Laat de broodjes nog 60 minuten op kamertemperatuur rijzen. Leg bovenop de broodjes een iets vochtige theedoek.

Stap 4
Verwarm de oven voor.
Hetelucht plus 220 °C

Stap 5
Bak de worstenbroodjes op de bakplaat.
Hetelucht plus     220 °C
Bereidingstijd      18 minuten

Stap 6
Laat de worstjes iets afkoelen. Dit Brabantse wonder is zowel warm als koud een heerlijk gerecht.