Stap 1 Verwarm de melk naar een temperatuur van 20 °C.
Stap 2 Doe alle ingrediënten over in een mengmachine. Neem voor deze bereiding de deeghaak en draai er rustig een soepel deeg van.
Stap 3 Weeg stukjes van 30 gram af en bol ze direct op (bolletjes van maken).
Stap 4 Laat het deeg 30 minuten, op een licht bebloemde bakplaat onder een iets vochtige theedoek, rusten.
Bereidingswijze Worstjes
Stap 1 Meng alle ingrediënten en weeg porties van 30 gram af. Vorm hiervan worstjes.
Serveren
Stap 1 Rol de bolletjes deeg uit tot ovalen plakken.
Stap 2 Vouw de gehaktworstjes erin en vorm tot worstenbroodjes. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Stap 3 Laat de broodjes nog 60 minuten op kamertemperatuur rijzen. Leg bovenop de broodjes een iets vochtige theedoek.
Stap 4 Verwarm de oven voor. Hetelucht plus 220 °C
Stap 5 Bak de worstenbroodjes op de bakplaat. Hetelucht plus 220 °C Bereidingstijd 18 minuten
Stap 6 Laat de worstjes iets afkoelen. Dit Brabantse wonder is zowel warm als koud een heerlijk gerecht.