Biscuit ‘n Eggs

30 minutenEiOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

Biscuits
  • 275 gram bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 1/4 tl bakingsoda
  • 1 tl zout
  • 75 gram ongezouten boter, koud
  • 250 ml karnemelk
Scrambled eggs
  • 6 eieren
  • Boter
  • Crème fraiche
  • Bieslook, fijn gesneden
Crispy bacon
  • 8 plakken bacon
  • 2 el ahorn siroop
  • 45 gram bruine basterdsuiker
  • 2 tl Dion mosterd
  • 1/2 tl zout
  • 1/4 tl cayenne poeder

Benodigdheden

  • Kom
  • Bakplaat
  • Pan
  • Bakpapier
  • Steelpan

Biscuits

Stap 1:
Doe de bloem, bakpoeder, bak soda, zout in een mengkom en meng de ingrediënten.

Stap 2:
Rasp de koude boter en voeg bij het mengsel.

Stap 3:
Maak een kuiltje in het midden en giet hier de karnemelk in. Meng het deeg, niet kneden!

Stap 4:
Leg het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht.

Stap 5:
Vorm een rechthoek door met de hand het deeg tot een plak van 2 cm te verwerken.

Stap 6:
Vouw het deeg dubbel en werk weer uit tot een plak van 2 cm dik. Herhaal dit 5 keer.

Stap 7:
Steek het deeg uit met een steker, let op niet draaien met de steker! Zo blijven de randen open voor een mooier resultaat.

Stap 8:
Verwarm een pan op de kookplaat.

Stap 9:
Doe boter in de pan en leg de biscuits erin. Bak de biscuits 6 minuten per kant, goudbruin.

Stap 10:
Bewaar de biscuits tot later.

Scrambled eggs

Stap 1:
Doe de eieren in een steelpan en roer deze los.

Stap 2:
Voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3:
Zet de steelpan op de inductiekookplaat.

Stap 4
Onder voortdurend roeren het eimengsel verwarmen.

Stap 5
Wanneer de eieren beginnen te stollen tussentijds de pan van de kookplaat halen om het garingsproces te vertragen.

Stap 6
Wanneer de eieren mooi gaar zijn (ze horen mooi crèmig van structuur te blijven), voeg je de crème fraîche en de bieslook toe.

Crispy bacon

Stap 1:
Verwarm de oven voor.
Hetelucht Plus 180C

Stap 2: 
Meng de ahornsiroop, basterdsuiker, Dijon mosterd, zout en cayenne met elkaar.

Stap 3:
Haal de plakken bacon door het ahornsiroopmengsel heen en leg op een bakplaat met bakpapier.

Stap 4:
Zet in de bakoven.
Hetelucht Plus    180C
Bereidingstijd     25 minuten

Stap 5:
Laat de bacon nog 5 minuten buiten de oven krokant worden.

Serveren

Stap 1:
Snijd de biscuits door, schep een goede lepel van de scrambled eggs erop.

Stap 2:
Leg twee plakken crispy bacon op de eieren.

Stap 3:
Zet het kapje erop en serveer.