De bereidingstijd is ca. 45 tot 60 minuten.
Bereiding
Stap 1:
Verwarm de oven voor.
Intensief Bakken 180C
Stap 2: Maak de amandelspijs soepel en meng met de boerenjongens of gewelde rozijnen.
Stap 3: Schil de appel en halveer deze, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
Stap 4: Prik het bladerdeeg in met een vork en verdeel de amandelspijs.
Stap 5: Bestrooi het geheel met kaneelsuiker.
Stap 6: Maak de randjes van het bladerdeeg nat met water en vouw naar de appel toe. Leg alles op de bakplaat.
Stap 7: Bestrijk de randjes met wat losgeklopt ei.
Stap 8: Plaats de bakplaat in de oven op niveau 1 en bak in 25 tot 30 minuten goudbruin
Serveren
Laat het baksel rusten en snijd het doormidden.
Stap 2:
Serveer met een lik appelstroop.