Bladerdeeg appeltaartje

Cake/taartOvenMakkelijk

Ingredients

  • 1 appel (Goudreinet of Jonagold)
  • 2 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 50 gram amandelspijs
  • 1 el boerenjongens of gewelde rozijnen
  • 2 el kaneel suiker
  • Poedersuiker om te bestrooien
  • Appelstroop als garnering

Supplies

  • Aardappelschilmesje
  • Bakplaat met gaatjes

De bereidingstijd is ca. 45 tot 60 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:

Verwarm de oven voor.

Intensief Bakken               180C

Stap 2:
Maak de amandelspijs soepel en meng met de boerenjongens of gewelde rozijnen.

Stap 3:
Schil de appel en halveer deze, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.

Stap 4:
Prik het bladerdeeg in met een vork en verdeel de amandelspijs.

Stap 5:
Bestrooi het geheel met kaneelsuiker.

Stap 6:
Maak de randjes van het bladerdeeg nat met water en vouw naar de appel toe. Leg alles op de bakplaat.

Stap 7:
Bestrijk de randjes met wat losgeklopt ei.

Stap 8:
Plaats de bakplaat in de oven op niveau 1 en bak in 25 tot 30 minuten goudbruin

 

Serveren

Stap 1:

Laat het baksel rusten en snijd het doormidden.

Stap 2:

Serveer met een lik appelstroop.