Ingredienten
- 275 gram bloem
- 1 el bakpoeder
- 1/4 tl bakingsoda
- 1 tl zout
- 75 gram ongezouten boter, koud
- 250 ml karnemelk
- 6 eieren
- Boter
- Crème fraiche
- Bieslook, fijn gesneden
- 8 plakken bacon
- 2 el ahorn siroop
- 45 gram bruine basterdsuiker
- 2 tl Dion mosterd
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl cayenne poeder
Benodigdheden
- Kom
- Bakplaat
- Pan
- Bakpapier
- Steelpan
Biscuits
Stap 1:
Doe de bloem, bakpoeder, bak soda, zout in een mengkom en meng de ingrediënten.
Stap 2:
Rasp de koude boter en voeg bij het mengsel.
Stap 3:
Maak een kuiltje in het midden en giet hier de karnemelk in. Meng het deeg, niet kneden!
Stap 4:
Leg het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht.
Stap 5:
Vorm een rechthoek door met de hand het deeg tot een plak van 2 cm te verwerken.
Stap 6:
Vouw het deeg dubbel en werk weer uit tot een plak van 2 cm dik. Herhaal dit 5 keer.
Stap 7:
Steek het deeg uit met een steker, let op niet draaien met de steker! Zo blijven de randen open voor een mooier resultaat.
Stap 8:
Verwarm een pan op de kookplaat.
Stap 9:
Doe boter in de pan en leg de biscuits erin. Bak de biscuits 6 minuten per kant, goudbruin.
Stap 10:
Bewaar de biscuits tot later.
Scrambled eggs
Stap 1:
Doe de eieren in een steelpan en roer deze los.
Stap 2:
Voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3:
Zet de steelpan op de inductiekookplaat.
Stap 4
Onder voortdurend roeren het eimengsel verwarmen.
Stap 5
Wanneer de eieren beginnen te stollen tussentijds de pan van de kookplaat halen om het garingsproces te vertragen.
Stap 6
Wanneer de eieren mooi gaar zijn (ze horen mooi crèmig van structuur te blijven), voeg je de crème fraîche en de bieslook toe.
Crispy bacon
Stap 1:
Verwarm de oven voor.
Hetelucht Plus 180C
Stap 2:
Meng de ahornsiroop, basterdsuiker, Dijon mosterd, zout en cayenne met elkaar.
Stap 3:
Haal de plakken bacon door het ahornsiroopmengsel heen en leg op een bakplaat met bakpapier.
Stap 4:
Zet in de bakoven.
Hetelucht Plus 180C
Bereidingstijd 25 minuten
Stap 5:
Laat de bacon nog 5 minuten buiten de oven krokant worden.
Serveren
Stap 1:
Snijd de biscuits door, schep een goede lepel van de scrambled eggs erop.
Stap 2:
Leg twee plakken crispy bacon op de eieren.
Stap 3:
Zet het kapje erop en serveer.