Bietencarpaccio en courgettesoep
Stap 1: Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Halveer de limoen en snijd in plakjes.
Stap 2: Was en schil de biet en snijd in flinterdunne plakjes en leg ze dakpansgewijs op de borden. Besprenkel met wat limoensap.. Verbrokkel de feta aan de ene kant van het bord en besprenkel met wat vloeibare honing.
Stap 3: Bestrooi de andere kant van het bord met de gebakken spekjes. Serveer met een plakje limoen. Bestrooi met zout en peper.
Stap 1: Rooster in een droge pan de pijnboompitten goudbruin.
Stap 2: Snijd de courgette in blokjes. Pel en hak de knoflook. Verhit in een soeppan een scheut olijfolie. Fruit de courgette met de knoflook circa 3 minuten. Blus af met water en los het blokje groentebouillon er in op. Breng de soep aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Stap 3: Haal de pan van het vuur en roer er de crème fraîche door. Breng de soep op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de pijnboompitten.
________________________________________________________________________________________________
Het is ook overheerlijk om de bietencarpaccio te serveren met kleine blokjes haring, blokjes appel en uitjes. De courgettesoep wordt extra lekker door toevoeging van tijm en oregano.