Asperges met ham, ei en krieltjes

Asperges met ham, ei en krieltjes

10 minutenGroenteStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 24 asperges AA, geschild
  • 400 gram krielaardappels, gewassen
  • 4 eieren
  • 125 gram roomboter
  • 320 gram boerenachterham
  • ½ bos platte peterselie, gehakt

Supplies

  • Folie
  • Stoomoven pan met gaatjes

Stap 1:
Leg de geschilde asperges in een stoomovenpan met gaatjes. Doe dit ook met de gewassen kriel.

Stap 2:
Doe de boter samen met de peterselie in een dichte stoomovenpan en dek af met plakfolie.

Stap 3:
Doe de eieren in een stoomovenpan met gaatjes.

Stap 4:
Leg de ham in een dichte stoomovenpan en dek af met plakfolie.

Stap 5:
Stel de asperges, kriel en ei in op Stomen 100 ° 8 minuten. De boter met de peterselie plaatsen we gelijk met het eerste product.

Stap 6:
Plaats de ham na 8 minuten erbij in de stoomoven en stoom het geheel nog 2 minuten.

 

stoomovenpannen met gaatjes

 

Tip

Wil je het ei iets zachter gegaard, plaats het dan pas na 3 minuten. Of wil je een keer iets nieuws proberen met asperges? Bekijk dan ons recept voor aspergesoep.

Samen koken met Miele

Onder begeleiding van ervaren chef-koks verbeter je jouw kookvaardigheden en ontvang je waardevolle tips om het beste uit jouw Miele-apparaten te halen. Schrijf je vandaag nog in voor een inspirerende culinaire ervaring!

Bekijk de kookworkshops