Aspergesoep
Ingredienten
- 1 kilo soepasperges, geschild
- 1 liter groentebouillon
- 1 stukje foelie
- 125 ml crème fraîche
- 2 groene asperges
- 4 witte asperges
Benodigdheden
- Staafmixer
- Stoomovenpan zonder gaatjes
Stap 1:
Snijd de soepasperges in kleine stukken en doe dit samen met de bouillon en foelie in een dichte stoomovenpan.
Stap 2:
Plaats dit in de stoomoven op 100 °C gedurende 35-40 minuten.
Stap 3:
Verwijder de foelie en pureer de soep glad met een staafmixer.
Stap 4:
Voeg nu de crème fraîche toe en breng op smaak.
Stap 5:
Maak van de overige asperges dunne slierten met een dunschiller en maak deze licht aan met wat olijfolie, zout en peper.
Stap 6:
Doe deze slierten in een voorverwarmde kop en schep hier de soep bij.
Tip
Serveer met Hollandse garnaaltjes en kervel.