Asperges met bearnaisesaus in bladerdeeg

Asperges met bearnaisesaus in bladerdeeg

GroenteOvenMakkelijk

Ingredients

  • 12 asperges, 2 keer rondom geschild en onderste stukje eraf gesneden
  • 2 plakjes bladerdeeg, in de lengte in tweeën gesneden
  • 1 eidooier, met een koffielepel water losgeklopt
  • 2 eetlepels sjalotjes, fijn gesneden
  • 120 gram achterham, in kleine blokjes
  • Olie
  • Voor de castric:
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 laurierblad
  • 5 gekneusde witte peperkorrels
  • 3 takjes dragon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 30 ml dragonazijn
  • Voor de saus:
  • 3 eidooiers, losgeklopt met een eetlepel water
  • 100 gram koude boter, in klontjes
  • ½ eetlepel verse dragon, gehakt

Supplies

  • Zeef
  • Stoomoven pan met gaatjes
  • Bakvorm
  • Bakpapier

Stap 1:
Kook de asperges beetgaar, stoomoven 100 °C voor 8 á 10 minuten.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op HeteluchtPlus 200 °C. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt eigeel. Bestrooi met peper en zout. Baktijd 15 á 20 minuten op 200 °C.

Stap 3:
Voeg alle ingrediënten voor de castric bij elkaar en laat inkoken tot de helft. Daarna passeren door een fijne zeef.

Stap 4:
Doe de eidooiers samen met de castric in een kom en klop au bain-marie tot een luchtige saus. Klop er de klontjes boter door. Roer de gehakte dragon erdoorheen en breng op smaak met peper, zout en een paar druppels limoensap.

 

Tips

  • Verhit de olie en zweet hierin de sjalotjes en de ham aan. Snijd de bladerdeegbroodjes in de lengte open en leg de asperges op de onderste helft. Lepel er wat van de saus over en leg hierop de ham blokjes. Het dekseltje kan er nu bovenop. Garneer met een toefje dragon.
  • In plaats van de saus zelf te maken, kunt u een pakje bearnaisesaus gebruiken waaraan u wat vers gesneden dragon toevoegt.