Appeltaart cupcakes

Appeltaart cupcakes

30 - 40 minutenCake/taartOvenMakkelijk

Ingredients

  • 30 gram rozijnen (geweld)
  • 2 appels
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 20 gram gesmolten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • Rasp van citroen
  • 3 el abrikozenjam
  • Honing
  • Extra: papieren cupcake-vormpjes

Supplies

  • Bakvormpjes
  • Rasp

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 180 °C.

Stap 2:
Snijd de appel in kleine blokjes (houd een klein stukje over voor de garnering) en meng met het kaneelpoeder, gewelde rozijnen en de gesmolten boter. Voeg wat rasp van de citroen toe.

Stap 3:
Klop de suiker met de boter romig en voeg één voor één de eieren toe. Spatel er dan het zelfrijzend bakmeel door.

Stap 4:
Vul de papieren cupcake-vormpjes voor de helft met het beslag. Schep in het midden wat van de vulling en dek dan af met de rest van het beslag.

Stap 5:
Bak de cupcakes af in ongeveer 20 minuten. Dan zijn ze gaar en goudbruin.

Stap 6:
Verwarm de abrikozenjam op laag vermogen en strijk de cupcakes hier mee in.

Stap 7:
Garneer met appelreepjes, aangemaakt met wat honing.