Appelspijscake

Cake/taartOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram zachte roomboter
  • 100 gram moscovado suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 gram amandelspijs
  • 3 eieren
  • 3 appels
  • 75 gram gewelde rozijnen
  • 2 el kaneelsuiker

Benodigdheden

  • Appelboor
  • Handmixer
  • Rooster
  • Schaal
  • Spatel
  • Ovenschaal
  • Bakpapier
  • Snijplank

Appel en amandelspijs. Het is een heerlijke combinatie die zorgt voor een extra rijke smaak aan deze appelcake. Veel bakplezier gewenst. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor.
    Intensief bakken: 170 ˚C.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel met de zachte boter tot een kruimeldeeg.
  3. Voeg de moscovado suiker en het kaneelpoeder toe.
  4. Meng er de amandelspijs doorheen en zorg ervoor dat er een gladde massa ontstaat.
  5. Klop er 1 voor 1 de eieren doorheen.
  6. Schil de appels en snijd van 1 appel kleine blokjes, ongeveer net zo groot als de rozijnen.
  7. Meng de appelblokjes en de rozijnen met een spatel door het beslag.
  8. Vet de ovenschaal goed in en leg er een bakpapier in.
  9. Schep het cakebeslag in de ovenschaal.
  10. Haal met een appelboor het klokhuis uit de overige appels.
  11. Snijd de appel over de helft en snijd de appels in plakken.
  12. Verdeel de appelplakken over het cakebeslag en bestrooi met de kaneelsuiker.
  13. Zet de cake op niveau 2 in de oven op het rooster en stel de oven in.
    Intensief bakken: 170 ˚C. Bereidingstijd: 45 minuten.
  14. Laat de cake in de ovenschaal afkoelen.