Cupcakes eendjes

Cupcakes eendjes

60Cake/taartOvenGemiddeld

Ingredienten

  • Bakvorm voor cupcakes
  • Tenminste 12 papieren cupcake vormpjes
  • Tenminste 6 Marshmallows
  • Oranje fruit toffees: bijvoorbeeld van Fruitella
  • Decoratie voor de ogen: bijvoorbeeld krenten of mini smarties
  • Tenminste 12 soesjes
  • Gele smeltsnoepjes (Candy Melts)
  • Spuitzak
  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels melk
  • 2 grote eieren
  • 450 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels ongezouten boter

Benodigdheden

  • Garde
  • Bakvormpjes
  • Kom
  • Pan
  • Spuitzak

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170°C Hetelucht Plus en plaats de papieren vormpjes in de bakvorm. Snijd de boter in blokjes en mix dit tot een gladde massa. Voeg daarna de eieren en de melk toe. Voeg tenslotte het bakmeel en de suiker toe en klop het geheel gedurende 3 minuten tot een egaal, luchtig beslag. Vul de vormpjes iets meer dan de helft en bak de cupcakes circa 20 minuten in de oven. Afhankelijk van je oven kan de tijdsduur verschillen. Steek een satéprikker in het midden van de cupcake. Komt de prikker er droog uit, dan is de cupcake gaar.

Stap 2:
Plaats alle ingrediënten voor de vanille glazuur in een kom. Meng tot een romig geheel. De vanille glazuur is nu klaar.

Stap 3:
Zodra de cupcakes zijn afgekoeld, smeer je wat glazuur op alle cupcakes. Plaats op de rechterhelft van de cupcake een soesje, zodat dit de kop van de eend vormt. Deze hoort nu te blijven plakken.

Stap 4:
Snijd de marshmallows diagonaal door midden, zodat aan één kant een punt ontstaat. Plak op elke cupcake op de linkerhelft, achter de soes, één helft marshmallow met de punt naar boven. Dit is de staart.

Stap 5:
Smeer wat extra glazuur op de cupcakes rondom de kop en de staart, zodat het soesje en de marshmallow goed blijven zitten. Met een spatel of lepeltje maak je de juiste vormen van het eendje.

Stap 6:
Plaats de cupcakes 15 minuten in de vriezer, zodat ze stevig worden en het geheel niet meer loslaat.

Stap 7:
Plaats een vuurvaste schaal op een pan met kokend water. Laat de gele smeltsnoepjes in de schaal smelten tot een glad, vloeibaar geheel.

Stap 8:
Doop de bevroren cupcakes in de gesmolten gele substantie. Indien de eerste laag te dun is, laat de cupcakes dan eerst hard worden en doop ze vervolgens nog een keer in de gele substantie.

Stap 9:
Vorm met de oranje fruit toffee de snavels van de eendjes. Plak met wat extra glazuur de snavel op de kop. Creëer met een spuitzak twee kleine toefjes op de kop voor het creëren van de ogen. Plak vervolgens een smartie of krent op het glazuur. De eendjes zijn nu klaar!

Geniet van deze bijzondere cupcake!

“Recept geïnspireerd op het boek ‘What’s New Cupcake?’ door Karen Tack en Alan Richardson.”