Amandel banketstaaf
Stap 1: Verwarm de oven voor op 225 °C Hetelucht Plus.
Stap 2: Maak van het amandelspijs een rol van ongeveer 8 à 10 cm.
Stap 3: Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer 12 cm lang en iets minder dan ½ cm dik.
Stap 4: Leg de amandelspijs rol op het deeg. De rol spijs is ietsje korter dan de deegrol.
Stap 5: Maak de uiteinden van het deeg een beetje vochtig en vouw ze over de amandelspijs rol.
Stap 6: Leg een van de lange stukken deeg over de amandelspijsrol. Maak de andere kant van het deeg vochtig en sla die eroverheen. Gebruik voldoende water om te zorgen dat het deeg goed plakt.
Stap 7: Leg de rol op de met bakpapier beklede bakplaat, met de vouw naad naar beneden.
Stap 8: Bestrijk de rol met het losgeklopte ei. Garneer eventueel met garneeramandelen.
Stap 9: Bak de amandel banketstaaf ongeveer 35 minuten. Laat afkoelen in de oven.
Ingrediënten: 150 gram blanke amandelen 1 eetlepel geraspte limoenschil 1 heel ei 1 eigeel 160 gram kristalsuiker
Bereidingswijze:
Stap 1: Maal de amandelen fijn in een keukenmachine. Niet te lang, want dan gaat de olie uit de amandel zich afscheiden.
Stap 2: Voeg limoenrasp, suiker, ei en eigeel toe en draai totdat zich vanzelf een bol vormt. Voeg voor een meer frisse smaak voeg wat extra limoenschil toe.
Stap 3: Vouw de spijs in folie en laat minimaal acht dagen intrekken.
Stap 4: De spijs is nu ongeveer drie maanden houdbaar.