Aardappelsalade met gerookte makreel

VisStoomovenMakkelijk
Dit recept maakt een gemiddelde portie

Ingredients

  • 400 gram kriel, gewassen
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 2 augurken, in blokjes
  • 1 citroen
  • 1 bos rucola
  • ½ el pittige mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • zout en peper
  • 4 eieren
  • 4 gerookte makreel filets

Supplies

  • Stoomoven pan met gaatjes

Stap 1:
Stoom de kriel in een stoomovenpan met gaatjes op 100 °C gaar in ongeveer 12 tot 16 minuten (afhankelijk van de grootte) of kook in water met zout en giet af.

Stap 2:
Halveer de krieltjes of snijd in dikke plakken.

Stap 3:
Maak van de mosterd, mayonaise en crème fraîche en sap van een halve citroen een marinade. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4:
Maak hier de lauwwarme aardappeltjes mee aan, zo neemt het lekker de smaak op. Meng er nu ook de blokjes augurk en gesnipperde rode ui doorheen.

Stap 5:
Stoom intussen de eieren 7 minuten op 100 °C en pel deze.

Stap 6:
Maak de rucola licht aan met wat peper en olijfolie.

Stap 7:
Verdeel de aardappelsalade over de vier borden met een toef rucola. Verwarm de makreel eventueel licht in een oven van 60 °C en pluk die speels over de salade.

Stap 8:
Serveer met het warme ei en rasp er nog wat citroen overheen.

Serveer met boerenbrood.

Tip

Je kan dit gerecht zowel koud als lauwwarm serveren.