Ingredienten
- 400 gram kriel, gewassen
- 1 gesnipperde rode ui
- 2 augurken, in blokjes
- 1 citroen
- 1 bos rucola
- ½ el pittige mosterd
- 2 el mayonaise
- 1 el crème fraîche
- zout en peper
- 4 eieren
- 4 gerookte makreel filets
Benodigdheden
- Stoomoven pan met gaatjes
Stap 1:
Stoom de kriel in een stoomovenpan met gaatjes op 100 °C gaar in ongeveer 12 tot 16 minuten (afhankelijk van de grootte) of kook in water met zout en giet af.
Stap 2:
Halveer de krieltjes of snijd in dikke plakken.
Stap 3:
Maak van de mosterd, mayonaise en crème fraîche en sap van een halve citroen een marinade. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4:
Maak hier de lauwwarme aardappeltjes mee aan, zo neemt het lekker de smaak op. Meng er nu ook de blokjes augurk en gesnipperde rode ui doorheen.
Stap 5:
Stoom intussen de eieren 7 minuten op 100 °C en pel deze.
Stap 6:
Maak de rucola licht aan met wat peper en olijfolie.
Stap 7:
Verdeel de aardappelsalade over de vier borden met een toef rucola. Verwarm de makreel eventueel licht in een oven van 60 °C en pluk die speels over de salade.
Stap 8:
Serveer met het warme ei en rasp er nog wat citroen overheen.
Serveer met boerenbrood.
Tip
Je kan dit gerecht zowel koud als lauwwarm serveren.