Stap 1: Stoom de kriel in een stoomovenpan met gaatjes op 100 °C gaar in ongeveer 12 tot 16 minuten (afhankelijk van de grootte) of kook in water met zout en giet af.
Stap 2: Halveer de krieltjes of snijd in dikke plakken.
Stap 3: Maak van de mosterd, mayonaise en crème fraîche en sap van een halve citroen een marinade. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4: Maak hier de lauwwarme aardappeltjes mee aan, zo neemt het lekker de smaak op. Meng er nu ook de blokjes augurk en gesnipperde rode ui doorheen.
Stap 5: Stoom intussen de eieren 7 minuten op 100 °C en pel deze.
Stap 6: Maak de rucola licht aan met wat peper en olijfolie.
Stap 7: Verdeel de aardappelsalade over de vier borden met een toef rucola. Verwarm de makreel eventueel licht in een oven van 60 °C en pluk die speels over de salade.
Stap 8: Serveer met het warme ei en rasp er nog wat citroen overheen.
Serveer met boerenbrood.
Je kan dit gerecht zowel koud als lauwwarm serveren.