Gerookte makreel met couscous salade

Gerookte makreel met couscous salade

VisBBQGemiddeld

Ingredienten

  • 100 gram parelcouscous
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 takje tijm
  • 200 ml groentenbouillon
  • 25 ml olijfolie
  • ½ courgette
  • ½ venkel
  • 1 rode punt paprika
  • 1 rode ui
  • 2 stuks makreel filet

Benodigdheden

  • Rooster
  • Stoomoven pan zonder gaatjes
  • Barbecue
  • Stoomoven
  • Snijplank

Couscous

Stap 1:
Doe de couscous met de bouillon, tijm en de ras el hanout in een dichte stoomovenpan.

Stap 2:
Schuif deze in de stoomoven

Stomen 100°C
Bereidingstijd 14 minuten

Stap 3:
Roer de couscous goed door als deze klaar is en dek direct af met slagersfolie en laat afkoelen tot verder gebruik.

Stap 4:
Meng de afgekoelde couscous met de olijfolie.

Geroosterde groente

Stap 1:
Snijd de courgette in 3 dikke plakken.

Stap 2:
Snijd de venkel in 4 parten.

Stap 3:
Snijd de rode ui in 8 parten laat het kontje eraan zitten.

Stap 4:
Rooster de paprika direct in de kolen tot de buitenkant zwart is, laat iets afkoelen en pel de schil er vanaf.

Stap 5:
Rooster de overige groenten op het rooster tot ze mooi goudbruin zijn.

Stand BBQ
Temperatuur 180°C

Makreel

Stap 1:
Steek de BBQ aan en laat hem 10 minuten openstaan.

Stap 2:
Stook de BBQ op tot 80°C.

Stap 3:
Strooi het rookhout op de kolen, leg nu de convector stone erin met de pootjes omhoog.

Stap 4:
Plaats het rvs rooster erop en leg hier direct de makreel op cederhout erop en verwarm de BBQ tot 70-80 ̊C

Stap 5:
Bestrooi de makreel met zout en laat dit 10 minuten intrekken

Stap 6:
Leg de makreelfilet op het cederhout en rook deze voor 15-20 minuten.

Stap 7:
Pluk de makreel en bewaar tot verder gebruik.

Serveren:

Stap 1:
Snijd de groente grof en meng door de couscous en meng de helft van de makreel erdoor.

Stap 2:
Breng op smaak met peper en zout en rasp en sap van een halve limoen.

Stap 3:
Schep alles op een bord en leg de laatste makreel erop.