Kids in de keuken!

Keukenprinsen en -prinsessen in-de-dop opgelet! Samen gezellig met het hele gezin in de keuken bezig zijn, de perfecte dagbesteding als je je verveelt of als het weer wat tegenvalt. Dan kun je wel wat kookinspiratie voor met kids gebruiken.

Miele en Het Vergeten Kind

Helaas is het alleen niet vanzelfsprekend voor alle kinderen om gezellig samen met het gezin te bakken en koken. Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten diepe sporen na. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen.

Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen die voor velen onzichtbaar zijn. Onder andere door activiteiten en evenementen te organiseren die een directe positieve invloed op hun leven hebben. Ook richten zij zich ook op een duurzame en structurele verbetering van hun situatie. Een voorbeeld daarvan is het Heppie (t)Huis.

Miele is een echt familiebedrijf en wij hechten aan de waarden van persoonlijke verbinding en duurzame relaties, warmte en een fijne plek om thuis te komen. Wij omarmen iedereen en sluiten niemand buiten. Daarom steunen wij Het Vergeten Kind als bedrijf. 

Wat is het Heppie (t)Huis?

Als familiebedrijf hecht Miele grote waarde aan de groei en ontwikkeling van mensen. Dit kan alleen in een veilige, stabiele omgeving. Het Heppie (t)Huis van Stichting Het Vergeten Kind geeft 8 kinderen en jongeren die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen, een veilige, stabiele woonplek. In een fijne, sociale omgeving vlakbij vrienden, school en (sport)club, worden deze kinderen overspoeld met positieve aandacht. Zo maken zij weer onderdeel uit van een hartelijke familie, bouwen ze een (h)echte band op met elkaar en sterken zij hun zelfvertrouwen. Miele doneert onder andere wasmachines en keukenapparatuur aan het Heppie (t)Huis.