Zelf yoghurt maken

5 uurKaas/zuivelCombi-stoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 500 ml volle melk
  • 1 á 2 el volle yoghurt

Supplies

  • Weckpot

De bereidingstijd is ca. 5 uur

 

Bereiding

Stap 1:

Meng de yoghurt goed door de melk in een schone weckpot en zet in de stoomoven.

Stomen                                       40°C
Bereidingstijd                            5 uur

Of  gebruik:
Speciale toepassingen              Yoghurt maken

Stap 2:

Laat de yoghurt iets afkoelen en bewaar de yoghurt tot verder gebruik in de koeling.

Stap 3:

Bewaar 2 el yoghurt voor de volgende keer, dit kun je ongeveer 6 keer herhalen.

Hoe voller de yoghurt hoe dikker / romiger het eindresultaat.

 

Tip: Voeg eens vanille poeder of wat citroen rasp toe aan de basis zodat er andere smaken ontstaan.