Zeebaarspapillot

Zeebaarspapillot

30 minutenVisStoomovenGemiddeld
Dit recept is voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 zeebaarsfilets à 120 gram, geschubd
  • 100 ml witte wijn
  • 100 gram winterpeen
  • 100 gram wit van prei
  • 100 gram venkel, fijngesneden
  • 120 gram boter
  • Peper uit de molen
  • Zeezout

Benodigdheden

  • Dunschiller
  • Vetvrij papier
  • Stoomoven pan met gaatjes

De bereidingstijd is ca. 30 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Schil de winterpeen en snijd hem met de prei in julienne (fijne reepjes).

Stap 2:
Neem 4 vellen vetvrij papier.

Stap 3:
Verdeel de groente in het midden van de vellen en leg op ieder bergje groente een zeebaarsfilet met de velkant naar boven.

Stap 4:
Verdeel de boter en de witte wijn over de zeebaars en breng het op smaak met peper en zout.

Stap 5:
Vouw het papier dicht en zorg ervoor dat de vouwen scherp zijn. Eventueel kunt u de randen met eigeel bestrijken zodat het goed dicht blijft zitten.

Stap 6:
Leg de pakketjes in een stoomovenpan met gaatjes.

Stomen               85C
Tijdsduur            12 minuten

Stap 7:
Leg de papillotten op borden. Knip elke papillot in het midden een klein stukje open en scheur het voorzichtig verder open voor een mooi effect.
U kunt de papillotten ook van alumniumfolie maken.