Zeebaarspapillot
Ingredienten
- 4 zeebaarsfilets à 120 gram, geschubd
- 100 ml witte wijn
- 100 gram winterpeen
- 100 gram wit van prei
- 100 gram venkel, fijngesneden
- 120 gram boter
- Peper uit de molen
- Zeezout
Benodigdheden
- Dunschiller
- Vetvrij papier
- Stoomovenpan met gaatjes
Stap 1:
Schil de winterpeen en snijd hem met de prei in julienne (fijne reepjes).
Stap 2:
Neem 4 vellen vetvrij papier.
Stap 3:
Verdeel de groente in het midden van de vellen en leg op ieder bergje groente een zeebaarsfilet met de velkant naar boven.
Stap 4:
Verdeel de boter en de witte wijn over de zeebaars en breng het op smaak met peper en zout.
Stap 5:
Vouw het papier dicht en zorg ervoor dat de vouwen scherp zijn. Eventueel kunt u de randen met eigeel bestrijken zodat het goed dicht blijft zitten.
Stap 6:
Leg de pakketjes in een stoomovenpan met gaatjes.
Functie: Stomen
85 ºC, gedurende 12 minuten
Stap 7:
Leg de papillotten op borden. Knip elke papillot in het midden een klein stukje open en scheur het voorzichtig verder open voor een mooi effect.
U kunt de papillotten ook van alumniumfolie maken.