Stap 1 Breng de zalm op smaak met peper en zout en rasp er de schil van de limoen over.
Stap 2 Leg de zalm in een ingevette stoomovenpan met gaatjes en bewaar tot verder gebruik.
Stap 3 Doe alle ingrediënten voor de parelcouscous in een dichte stoomovenpan behalve de dille en bieslook.
Stap 4 Schuif de parelcouscous in de stoomoven en stel als volgt in: Stomen 100⁰C Tijd 12 minuten
Stap 5 Roer de gestoomde parelcouscous los en breng op smaak met peper, zout en wat sap van de limoen.
Stap 6 Meng als laatste de gehakt, dille en bieslook door de afgekoelde parelcouscous.
Dressing
Stap 1 Pluk de dille en doe deze in de blender samen met de olie. Laat deze 8 minuten op de hoogste stand draaien tot er een mooie groene olie ontstaat. Zeef de olie door een fijne zeef.
Stap 2 Meng alle ingrediënten voor de karnemelk dressing en breng op smaak met peper en zout.
Pickles
Stap 1 Doe de bleekselderij en de rode ui met de sushi seasoning in een vacumeerzak en trek deze vacuum. Het vacuum zorgt ervoor dat de groenten sneller zoetzuur worden. Heb je geen vacumeerlade, verwarm dan het zoet zuur en giet deze warm bij de bleekselderij en sjalot, laat staan om goed in te trekken.
Serveren
Stap 1 Schuif de zalm in de stoomoven en stel deze als volgt in: Stomen 55⁰C Tijd 15 minuten
Stap 2 Lepel de couscous aan één zijde van het bord. Leg hiernaast de zacht gegaarde zalm.
Stap 3 Garneer de parelcouscous met micro radish en de pickles.
Stap 4 Meng de dille olie en de karnemelk dressing, zorg ervoor dat deze niet bindt. Lepel de dressing om het gerechtje heen.
Stap 5 Serveer direct.
De kerstspecial van Aart
Mijn gerecht is een echte allemansvriend, voor groot én klein. Gezond en lekker, maar vooral niet te moeilijk. Zo heb je meer tijd voor elkaar!
Met culinaire kerstgroet,
Aart