Witte chocolademousse met groene thee
De bereidingstijd is ca. 4 tot 5 uur.
Bereiding
Stap 1: Verwarm de melk zachtjes en laat hierin het theezakje kort uittrekken.
Stap 2: Smelt de chocolade in een 0,6 liter stoomovenpannetje: 5 minuten op 90 °C (dek het pannetje af met huishoudfolie).
Stap 3: Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan en de eiwitten tot ze stijve pieken vormen.
Stap 4: Doe de chocolade in een kom, voeg de melk toe en roer tot het een fluweelzacht mengsel is geworden.
Stap 5: Roer er een lepel van het eiwitschuim door en spatel de rest van het schuim met een grote spatel door de chocolade.
Stap 6: Doe dit ook met de slagroom.
Stap 7: Verdeel de mousse over de dessertschaaltjes of coups en plaats ze minimaal vier uur in de koelkast.
Stap 8: Bestuif voor het serveren met de cacaopoeder.