Witte chocolademousse met groene thee

Witte chocolademousse met groene thee

4 - 5 uurChocoladeKookplaatGemiddeld
Dit recept is voor 6 personen

Ingredients

  • 1 dl melk
  • 1 zakje groene thee
  • 250 gram witte chocolade, in stukjes
  • 3 dl slagroom
  • 3 eiwitten
  • Cacaopoeder

Supplies

  • Garde
  • Dessertschaaltjes
  • Kom
  • Stoomoven pan zonder gaatjes

De bereidingstijd is ca. 4 tot 5 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de melk zachtjes en laat hierin het theezakje kort uittrekken.

Stap 2:
Smelt de chocolade in een 0,6 liter stoomovenpannetje: 5 minuten op 90 °C (dek het pannetje af met huishoudfolie).

Stap 3:
Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan en de eiwitten tot ze stijve pieken vormen.

Stap 4:
Doe de chocolade in een kom, voeg de melk toe en roer tot het een fluweelzacht mengsel is geworden.

Stap 5:
Roer er een lepel van het eiwitschuim door en spatel de rest van het schuim met een grote spatel door de chocolade.

Stap 6:
Doe dit ook met de slagroom.

Stap 7:
Verdeel de mousse over de dessertschaaltjes of coups en plaats ze minimaal vier uur in de koelkast.

Stap 8:
Bestuif voor het serveren met de cacaopoeder.