Venusschelpen gegratineerd met knoflook en amandel
De bereidingstijd is ca. 15 tot 20 minuten.
Bereiding
Stap 1: Ontvel de champignons en snijd ze in blokjes van ca. 4 mm. Verhit een eetlepel olie en laat de champignonblokjes slinken. Zet tot verder gebruik apart.
Stap 2: Snijd de ham en de uitgelekte tomaten ook in blokjes van ca. 4 mm.
Stap 3: Leg de venusschelpen in een dichte stoomovenpan (om het vocht op te vangen) en schuif in de stoomoven.
Stomen 100 °C Tijdsduur 2 minuten
Stap 4: Meng intussen voor de vulling knoflook, peterselie, sjalot, champignons, ham, tomaten, kaas, boter, amandelmeel en mosterd en breng op smaak met 1 eetlepel kookvocht van de schelpen en wat citroensap.
Stap 5: Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 185 °C.
Stap 6: Strijk de vulling tegen de binnenkant van de open venusschelpen. Strooi er wat paneermeel over en zet de schelpen op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Schuif de bakplaat onder het rooster om evt vocht op te vangen.
Hetelucht Plus 185 °C Tijdsduur 2 minuten
Serveren
Stap 1: Leg op een mooi bord een laagje grof zeezout.
Stap 2: Schik de schelpen in het zout en serveer direct.