De bereidingstijd is ca. 2 uur.
Bereidingswijze van varkensrollade met spitskool en aardappelpuree
Aardappelpuree
Stap 1: Snijd de geschilde aardappels in stukjes van 2 bij 2 cm en doe deze in een stoomoven pan met gaatjes en schuif in de stoomoven.
Stomen 100 ºC Bereidingstijd 12 minuten
Stap 2: Doe de aardappels in de pureeknijper, meng de puree met de boter en voldoende melk, zodat een spuitbare puree ontstaat. Breng op smaak met zout.
Stap 3: Doe de puree nu in een hitte bestendige spuitzak en bewaar de puree op het aanrecht.
Spitskool
Stap 1: Laat de boter uit bruisen en lichtbruin kleuren en bak er dan de spitskool in aan.
Stap 2: Doe er nu het komijnzaad bij en bedruip met de bakboter. Doe de spitskool nu in de ovenschaal en plaats deze in de oven.
Hetelucht Plus 180 ºC Bereidingstijd 25-30 minuten
Stap 3: Bewaar tot verder gebruik op het aanrecht.
Varkensrollade
Stap 1: Kruid de varkensrollade met zout en peper en braad deze aan in een koekenpan totdat deze mooi bruin is.
Stap 2: Meng de ahornsiroop, appelstroop en mosterd met elkaar en bestrijk hiermee de varkensrollade. Bewaar de rest van de marinade tot verder gebruik.
Serveren
Stap 1:
Steek de bratometer in het midden van het vlees. Leg het vlees op het rooster met de bakplaat eronder en zet in de oven.
Combi koken Hetelucht Plus 155 ºC Kerntemperatuur 60 ºC Vochtigheid 25 %
Stap 2:
Zet de spitskool en de aardappelpuree in de oven bij de varkensrollade en stel de oven opnieuw in.
Combi koken Hetelucht plus 90 °C Kerntemperatuur 70 °C Vochtigheid 35 %
Stap 3:
Verwarm de marinade in een pannetje.
Stap 4:
Snijd de varkensrollade in gelijke plakken en verdeel deze over de borden.
Stap 5:
Leg de spitskool op het midden van het bord en spuit er een dopje puree langs.
Stap 6:
Lepel er wat van de marinade omheen.
Tip: Als je in het bezit bent van een extra oven of een gourmet warmhoudlade kun je daarin de spitskool en puree warm houden op 90 °C. Dan stel je de varkensrollade als volgt in:
Combi koken Hetelucht plus 155 °c Kerntemperatuur 70 °C Vochtigheid 25 %
Als je een combi-stoomoven hebt zonder bratometer, dan is stap het stomen van het vlees op de volgende manier:
Stomen 70 °C Bereidingstijd 1 uur
En bij stap 2 stel je een bereidingstijd in van 20 minuten. De andere instellingen zijn gelijk.