Vacherin Mont d’Or
Ingredienten
- 1 knoflookteen
- 50 ml witte wijn
- ¼ tl geroosterd komijnzaad
- Roosjes bloemkool/romanesco
- Stukjes brood
Benodigdheden
- Aluminiumfolie
De bereidingstijd is ca. 25 minuten.
Bereiding
Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 200 °C.
Stap 2:
Verwijder de deksel van de Vacherin en maak een vierkant van aluminium folie. Plaats deze in de deksel en zet hierin de kaas.
Stap 3:
Prik met een mes wat gaatjes in de kaas en schuif hier hele dunne plakjes knoflook in.
Stap 4:
Verdeel het geroosterde komijnzaad over de kaas.
Stap 5:
Giet de witte wijn eroverheen en plaats in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Stap 5:
Snijd intussen mooi bruin brood in kleine stukjes om te dopen.
Stap 6:
Blancheer de bloemkool en romanesco kort.
Stap 7:
Serveer met het brood en de groenten.