Vacherin Mont d’Or

Vacherin Mont d’Or

25 minutenKaas/zuivelOvenMakkelijk

Ingredienten

  • 1 knoflookteen
  • 50 ml witte wijn
  • ¼ tl geroosterd komijnzaad
  • Roosjes bloemkool/romanesco
  • Stukjes brood

Benodigdheden

  • Aluminiumfolie

De bereidingstijd is ca. 25 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de oven voor op Hetelucht Plus 200 °C.

Stap 2:
Verwijder de deksel van de Vacherin en maak een vierkant van aluminium folie. Plaats deze in de deksel en zet hierin de kaas.

Stap 3:
Prik met een mes wat gaatjes in de kaas en schuif hier hele dunne plakjes knoflook in.

Stap 4:
Verdeel het geroosterde komijnzaad over de kaas.

Stap 5:
Giet de witte wijn eroverheen en plaats in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Stap 5:
Snijd intussen mooi bruin brood in kleine stukjes om te dopen.

Stap 6:
Blancheer de bloemkool en romanesco kort.

Stap 7:
Serveer met het brood en de groenten.