Strooptaart met wortel en gember

Strooptaart met wortel en gember

35-45Cake/taartStoomovenMakkelijk

Ingredients

  • 60 gram zachte boter
  • 55 gram bruine basterdsuiker
  • 45 gram fijne tafelsuiker
  • Mespunt zout
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • 90 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels gekonfijte gember, fijngehakt
  • 100 gram wortel, geraspt
  • 2 eetlepels suikerstroop

Supplies

  • Huishoudfolie
  • Stoomoven pan

De bereidingstijd is ca. 35 tot 45 minuten.

 

bereiding

Stap 1:
Klop de boter met de bruine suiker en de tafelsuiker tot een romig mengsel. Klop er vervolgens de eieren en de melk door.

Stap 2:
Spatel het bakmeel, bakpoeder en kaneel door het eiermengsel en voeg wortel en gember toe.

Stap 3;
Vet een dichte 2,5 liter stoomovenpan in met zonnebloemolie en bekleed hem met huishoudfolie. Vet daarna het folie in met een beetje olie.

Stap 4:
Schep het beslag in de met huishoudfolie beklede stoomovenpan en schuif in de stoomoven.

Stomen              95 °C
Tijdsduur           30 minuten

Stap 5:
Keer de stoomovenpan op een plank of een bord en trek het folie voorzichtig van de taart.

Stap 6:
Verdeel de taart in gelijke stukken. Garneer de stukken met een beetje suikerstroop of eventueel chocoladesaus.

Deze taart kan zowel warm als op kamertemperatuur gegeten worden.

 

Tip: Heerlijk met een bolletje vanille-ijs!