Strooptaart met wortel en gember
De bereidingstijd is ca. 35 tot 45 minuten.
bereiding
Stap 1: Klop de boter met de bruine suiker en de tafelsuiker tot een romig mengsel. Klop er vervolgens de eieren en de melk door.
Stap 2: Spatel het bakmeel, bakpoeder en kaneel door het eiermengsel en voeg wortel en gember toe.
Stap 3; Vet een dichte 2,5 liter stoomovenpan in met zonnebloemolie en bekleed hem met huishoudfolie. Vet daarna het folie in met een beetje olie.
Stap 4: Schep het beslag in de met huishoudfolie beklede stoomovenpan en schuif in de stoomoven.
Stomen 95 °C Tijdsduur 30 minuten
Stap 5: Keer de stoomovenpan op een plank of een bord en trek het folie voorzichtig van de taart.
Stap 6: Verdeel de taart in gelijke stukken. Garneer de stukken met een beetje suikerstroop of eventueel chocoladesaus.
Deze taart kan zowel warm als op kamertemperatuur gegeten worden.
Tip: Heerlijk met een bolletje vanille-ijs!