Stroganoff van hert

Stroganoff van hert

VleesKookplaatGemiddeld
Dit gerecht is voor 2 personen

Ingredients

  • 50 gram boter
  • 1 grote ui, in dunne schijfjes gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 400 gram mager hertenvlees, in dunne reepjes gesneden
  • 225 gram kastanjechampignons
  • 4 eetlepels rode wijn
  • 4 eetlepels cognac
  • 150 ml zure room
  • Peterselie, fijngehakt
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Versgemalen peper en zeezout

Supplies

  • Koekenpan

De bereidingstijd is ca. 25 minuten.

 

Bereiding

Stap 1:
Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de ui en paprika toe. Laat alles ongeveer 6 minuten zachtjes bakken.

Stap 2:
Haal de paprika en ui uit de pan en zet ze apart.

Stap 3:
Doe de reepjes hertenvlees in dezelfde pan, samen met de champignons en sauteer 3 à 4 minuten op hoog vuur. Flambeer vervolgens met de cognac.

Stap 4:
Voeg nu de paprika, ui en de wijn toe en laat het een beetje inkoken. Voeg de zure room, peterselie en de paprikapoeder toe.

Stap 5:
Breng op smaak met peper en zout.

 

Tip: Serveer met aardappelpuree of pasta.