Stroganoff van hert
Ingredienten
- 50 gram boter
- 1 grote ui, in dunne schijfjes gesneden
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 400 gram mager hertenvlees, in dunne reepjes gesneden
- 225 gram kastanjechampignons
- 4 eetlepels rode wijn
- 4 eetlepels cognac
- 150 ml zure room
- Peterselie, fijngehakt
- 2 theelepels paprikapoeder
- Versgemalen peper en zeezout
Benodigdheden
- Koekenpan
Stap 1:
Verhit de boter in een grote koekenpan en voeg de ui en paprika toe. Laat alles ongeveer 6 minuten zachtjes bakken.
Stap 2:
Haal de paprika en ui uit de pan en zet ze apart.
Stap 3:
Doe de reepjes hertenvlees in dezelfde pan, samen met de champignons en sauteer 3 à 4 minuten op hoog vuur. Flambeer vervolgens met de cognac.
Stap 4:
Voeg nu de paprika, ui en de wijn toe en laat het een beetje inkoken. Voeg de zure room, peterselie en de paprikapoeder toe.
Stap 5:
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met aardappelpuree of pasta.