Spitskoolstamppot met beenham
De bereidingstijd is ca. 1,5 uur.
Bereiding
Stap 1: Stoom of kook de aardappels gaar.
Stap 2: Snijd de spitskool grof. Stoof de spitskool beetgaar in de roomboter met de komijn en breng op smaak met peper en zout.
Stap 3: Smeer de beenham in met de mosterd en ahornsiroop. Gaar intussen de beenham in de oven tot een kern van 67 °C en oven temperatuur van 160 °C. Dit zal ongeveer 60 minuten duren.
Stap 4: Als de aardappels gaar zijn, stamp deze dan grof en meng met de spitskool.
Tip: lekker als de stamppot nog een beetje structuur heeft, oftewel: de spitskool niet te gaar en de aardappels niet te fijn.
Stap 5: Snijd de beenham in plakken en serveer met de stamppot.
Tip: De mosterd/ahornsiroop is lekker als jus.