Spitskoolstamppot met beenham

Spitskoolstamppot met beenham

GroenteOvenMakkelijk
Dit recept is voor 4 personen

Ingredients

  • 1200 gram aardappels
  • 1 spitskool
  • 1 tl komijnzaad (geroosterd of poeder)
  • 100 gram roomboter
  • 1 beenham naturel
  • 2 el grove mosterd
  • 3 el ahornsiroop

Supplies

  • Bakplaat
  • Pan

De bereidingstijd is ca. 1,5 uur.

 

Bereiding

Stap 1:
Stoom of kook de aardappels gaar.

Stap 2:
Snijd de spitskool grof. Stoof de spitskool beetgaar in de roomboter met de komijn en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3:
Smeer de beenham in met de mosterd en ahornsiroop. Gaar intussen de beenham in de oven tot een kern van 67 °C en oven temperatuur van 160 °C. Dit zal ongeveer 60 minuten duren.

Stap 4:
Als de aardappels gaar zijn, stamp deze dan grof en meng met de spitskool.

Tip: lekker als de stamppot nog een beetje structuur heeft, oftewel: de spitskool niet te gaar en de aardappels niet te fijn.

Stap 5:
Snijd de beenham in plakken en serveer met de stamppot.

 

Tip: De mosterd/ahornsiroop is lekker als jus.