Stap 1 Snijd het vanillestokje doormidden en schraap de vanillemerg eruit en doe dit samen met het stokje in een pan.
Stap 2 Voeg de rode wijn, suiker, kaneel, kruidnagel, steranijs en jeneverbes toe en kook dit voor 1/3 in.
Stap 3 Schil de peertjes netjes van boven naar beneden.
Stap 4 Verwijder met behulp van een parisienneboor het klokhuis.
Doe de stoofperen met de rode wijnmarinade in een vacumeerzak en doe deze in een stoomovenpan met gaatjes. Zet deze vervolgens in de stoomoven. Stomen 100ºC Tijd 60-75 minuten
Of
Automatische programma –> Fruit –> Stoofperen –> Heel
Stap 5 Bewaar de peren op het aanrecht tot verder gebruik.
Tip: Je kunt de stoofperen ook in een dichte stoomovenpan bereiden zonder vacumeerzak. Zorg er dan voor dat je meer vocht gebruikt zodat de peren onder staan.